Les Secrets de la Vie: Bed and Breakfast / Chambre d'hôtes (Celles)

Celles is gelegen in de Vlaamse Ardennen op 5 km van de Kluisberg, op 10 km van de Mont-Saint-Aubert, op 15 km van Doornik, op 15 km van Ronse, op 20 km van Kortrijk en op 25 km van Rijsel. Hier in deze streek van de Vlaamse Ardennen vindt u nog dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan en waar het na donker nog muisstil is. Voor wie het drukke leven even achter zich wil laten en zich samen met partner, familie of  vrienden wil herbronnen is “Les Secrets de la Vie” de ideale uitvalsbasis voor een gezonde dosis natuur en rust.

Bono is er voor u om u wegwijs te maken in de omgeving en om u de leukste plekjes te verklappen. “Les Secrets de la Vie” zijn er om gedeeld te worden.
Kluisberg / Mont de l'Enclus  
  Bed and Breakfast Les Secrets de la Vie

de Kluisberg

Op en rond de Kluisberg kan u talloze wandelingen en fietstochten maken. Voor de sportievelingen zijn er mountainbikeparcours op alle niveaus. Voor de mototoerist is het eindeloos en afwisselend genieten in de streek met bochtige plattelandswegen of snelle asfaltwegen. Op de afgesloten parking van "Les secrets de la Vie" is er ruimte zat voor twee- en vierwielers.
En wie zin heeft om de omgeving vanuit de lucht te bewonderen kan voor een luchtdoop terecht bij het kleine vliegveld van Amougies op amper 8 kilometer afstand.
www.kluisbergen.be
www.wandelen.be (de website over Omloop Kluisbergen)

Mountainbike rond de Mont Saint-Aubert  
  Bed and Breakfast Les Secrets de la Vie

Mont Saint-Aubert

Ook de Mont Saint-Aubert biedt heel wat mogelijkheden: naast zijn rijke kan u er bovenaan genieten van een adembenemend panorama over de vallei van de Schelde. Ook hier komen stappers, fietsers en natuurliefhebbers ruim aan hun trekken. Helemaal boven aan de kerk vertrekken verschillende goed bewegwijzerde wandelparcours. Op de “Balade des poêtes” stapt u letterlijk op in steen uitgehouwen gedichten en citaten. Kinderen kunnen zich uitleven op het speelterrein (met bobslee-parcours!).
> website Mont Saint-Aubert

Mountainbike rond de Mont Saint-Aubert  
  Bed and Breakfast Les Secrets de la Vie

Oudenaarde, parel van de Vlaamse Ardennen

Oudenaarde is net geen 1000 jaar oud, maar heeft in die enkele honderden jaren flink wat geschiedenis geschreven.

En de geschiedenis heeft er uit dankbaarheid heel wat sporen nagelaten, zichtbaar in prachtige staaltjes van monumentale bouwkunst. Oudenaarde is daarenboven een gezellige winkel- en terrasjesstad. De nieuw aangelegde winkelstraten zijn een plezier voor het oog.
> website toerisme Oudenaarde
> website Oudenaarde

Doornik  
  Bed and Breakfast Les Secrets de la Vie

Doornik

Net naast de Mont Saint-Aubert zal ook Doornik u zonder moeite kunnen bekoren met zijn beroemde Onze-Lieve-Vrouw kathedraal en zijn rijk historisch verleden: geniet van de vele musea en de aangename sfeer met terrasjes in de binnenstad. Het centrum van Doornik is een van de weinige Belgische stadjes die er nog net zo uitzien als lang geleden.
www.tournai.be

Parc naturel du Pays des Collines  
  Bed and Breakfast Les Secrets de la Vie

Parc naturel du Pays des Collines

Verder heeft ook het nabijgelegen “Parc naturel du Pays des Collines” (waar ook de Kluisberg deel van uitmaakt) u heel wat te bieden: een aantal gemeentes hebben de handen in elkaar geslagen om een themagebonden wandelingen uit te stippelen die u doorheen glooiende landschappen en pittoreske dorpjes brengen. Vooral de “Le Sentier de l'Etrange” in Ellezelles met her en der verspreide beeldjes van heksen, weerwolven en duiveltjes zal tot de verbeelding van de kinderen spreken.
www.pays-des-collines.be

Rijsel  
  Bed and Breakfast Les Secrets de la Vie

Kortijk, Ronse, Doornik en Rijsel

Bovendien zijn er voor de stadsmensen tal van bezienswaardigheden en shoppingmogelijkheden in de nabijgelegen Kortijk, Ronse, Doornik en Rijsel.

www.kortrijk.be
www.ronse.be
www.tournai.be
www.lille.fr

Bed and Breakfast Les Secrets de la Vie

Impasse Delehouzée 2 | 7760 Celles (les-Tournais)
T 0032 69 581004 | F 0032 495 565072 | E

 

Webdesign marcvanlaere

Fotografie www.kathysurmont.be